W okresie wakacyjnym miałam dobrą passę, jeśli chodzi o rożne konkursy. Brałam udział w kilku konkursach zazwyczaj o tematyce kulinarnej: gofry, tort, ekskluzywna woda mineralna Perrier…
Jednym z tych, w których wygrałam nagrodę, był konkurs organizowany przez firmę AMICA. Przez sentyment do tej marki (nasze wszystkie duże urządzenia AGD, które kupowaliśmy pierwsze – były właśnie marki Amica) wzięłam udział. Trochę musiałam się wysilić, by zdobyć nagrodę ale warto było.
To właśnie w Poznaniu w trakcie wydarzenia Amica Cooking Challenge miałam okazję spotkać Pascala Brodnickiego, który rzucił wyzwanie blogerom kulinarnym. Gdy przybyłyśmy na miejsce wydarzenia trwała już BITWA na BABECZKI– Pascal kontra Agata z kanału Sugarlady. Kto zrobi ich więcej? Pascal babeczki wytrawne, czy Agata babeczki mocno czekoladowe. Jeśli chcecie sprawdzić wynik wyzwania i przepis na babeczki kliknijcie na link prowadzący do kanału Tuba Smaku.
My brałyśmy czynny udział na widowni w wyzwaniu BITWA NA DANIE NA PARZE, które Pascal rzucił w stronę Agnieszki Mielczarek „Jedz Inaczej” i Michała „WegeTuba”. poniżej jest filmik z TubaSmaku z nagranym całym wydarzeniem – może ktoś o sokolim wzroku wypatrzy mnie wśród widowni.
Jeśli chcecie podejrzeć składniki, jakie wykorzystano do potraw wegetariańskich otwórzcie filmik na kanale YouTube. pod filmem jest ich pełna lista a a trakcie filmu zobaczycie jak wykonać potrawy. Obydwa dania były bardzo dobre, ale potrawa Agnieszki zdecydowanie wygrała, dla mnie głównie dzięki dodatkom do ryby.